Du er måske en af dem i området omkring Rødekro og Aabenraa, der ejer en ejendom af ældre dato? Hvis ikke du allerede er opmærksom på vigtigheden af, at dit tag er i god stander det måske på tide, at du giver det et eftersyn. Gå dit tag og dine tagrender efter for problemer helt rutinemæssigt. Måske er der behov for en tagrenovering. Selv om taget ser slidt ud, er det ikke sikkert, at det kræver en fuldstændig udskiftning. Med et faldefærdigt tag og tilstoppede tagrender risikerer du, at der opstår råd og fugt i de underliggende og måske bærende trækonstruktioner.

Forskellige former for tagrenovering

Hvis taget er godt slidt af vind og vejr og så småt er begyndt at blive nedbrudt er en rensning og efterfulgt af påføring af en særlig tagmaling være en løsning. Det kan så også være, at nogle enkelte tagsten skalskiftes. Nogle gange vil det være relevant med en afrensning for alger i forbindelse med tagrenoveringen. Det kan også være, at undertaget trænger til en kærlig hånd eller at der er opstået skader på vindskeder og skotrende, som du skal have ordnet. Der findes mange forskellige typer af tag udført i forskellige materialer, og de stiller ikke alle samme krav til vedligeholdelsen. Sørg dog under alle omstændigheder for at følge med i, om der opstår slitage på taget, der kræver opmærksomhed. Også husets tagrender er det vigtigt at holde i god stand. Hvis vandet ikke bliver ledt væk på den rigtige måde kan husets mure få så meget fugt, at de tager alvorlig skade. Derfor er et tjek af tagrenderne også en del af den grundige tagrenovering. Almindelig oprensning kan man selv klare, men er det nødvendigt med helt nye tagrender kan det være en opgave for en professionel.

Find en god specialist til tagrenovering

Det danske klima er hårdt ved taget, og det er derfor, det er så vigtigt at vedligeholde sit tag og undertag samt tagrender og afløb. Hvis der er opstået brud, revner eller andre former for utætheder gælder det om at få dem repareret hurtigst muligt. Ellers kan det udvikle sig og det vil tit føre store skader med sig indendørs eller på husets konstruktion.  Find derfor en håndværker, hvis der er problemer med taget på din bolig og få udført en langtidssikret tagrenovering. Du bør overlade renovering af husets tag til dygtige specialister, som gør det ordentligt, så der ikke opstår problemer igen efter kort tid igen.

Selv en dygtigt udført tagrenovering er imidlertid ikke altid tilstrækkeligt. Er det meget medtaget skal der måske et nyt tag på. Det koster noget, men det er en langtidsinvestering, det giver huset værdi og du kan vælge den stil til taget, der passer til din smag. Her kan økonomi og praktisk forhold omkring husets opbygning, fredningsbestemmelser med videre selvfølgelig også spille ind, så helt frie hænder har du måske ikke.