I disse sparetider er tagrenovering blevet meget populært som et alternativ til nyt tag, eftersom en grundig tagrenovering kan forlænge tagets levetid med adskillige år, og dermed udskyde dyre investeringer. Erik Kloster fra Københavns Tagrenovering konstaterer, at de alene i løbet af de seneste to år har oplevet en stigning i omsætningen på ikke mindre end 40%, og derfor har ansat 3 nye folk i perioden. Erik Kloster, som er medejer i virksomheden, tog sidste år sin egen medicin, og fik renoveret familiens tegltag fra A til Z. ”Selvfølgelig vælger jeg også selv den løsning, for der er virkelig mange penge at spare”, fortæller han.

Sjælland har omsider opdaget fordelene ved tagrenovering

Statistisk set, har jyderne gennem et årti konstant været på forkant i forhold til brugen af tagrenovering, men nu har også sjællænderne fået øjnene op for de mange mulige besparelser, og et team fra Hillerød vandt sidste års tagrenoveringskonkurrence. ”Det er en sjov ting vi har kørende i branchen”, forklarer Erik Kloster, der selv har deltaget et par gange. Flere teams fra de forskellige landsdele samles til en årlig frokost, hvor der bl.a. i al venskabelig dystes i, hvem der hurtigst kan skrubbe en række tagplader skinnende rene.

Tagrenovering særlig fordelagtig ved ejerskifte

Tagrenovering kan også være et økonomisk fordelagtigt valg i forbindelse med salg af huset. Her kan det sjældent betale sig at skifte taget ud, men en tagrenovering kan, ud over at forlænge tagets holdbarhed, også give et gevaldigt æstetisk løft, som ofte kan have stor betydning for salgsprisen.