Hvis du overvejer at få sat vinduesfilm på dine vinduer, skal du være opmærksom på at det er meget forskelligt, hvilken type film, der skal sidde på forskellige typer af vinduer. Det er således ikke lige meget hvilken type vindue man har. Du skal derfor starte med at undersøge hvilken type vinduer du har. Det kan være du har vinduer med enkeltglas, tonede ruder, lavenergiruder eller ruder med en eller anden form for coating. Når du har fundet ud af det, skal du undersøge hvilken type film, der vil være bedst at bruge på dine vinduer. Hvis du er i tvivl, kan du få råd og http://sheltex.dk/vinduesfilm hos et firma, der er specialister i film til vinduer.

 

Fordele ved vinduesfilm

Du kan få en måling på dine vinduer, så du kan finde ud af, hvilken type film, der vil være fordelagtigt at bruge på dine vinduer. Når du så skal vælge film, er der nogle ting, du skal lede efter. Der nogle fordele, som man gerne vil have, når man vælger film til vinduet. Du skal sørge for at finde noget film, som har en god varmeafvisning. Man får sat det op for at skærme med solen. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at det så kan holde både solen og noget af varmen fra solen ude.

Det er også vigtigt at du stadig kan kigge gennem ruderne. Derfor skal du have noget film, som er reflekterende og som stadig giver dig fuldt udkig. Du vil selvfølgelig også gerne have en film, som er meget stærk og som kan holde i mange år. Det vil sige at det skal kunne holde farven i mange år. Det kan også være en fordel at vælge et sted, som giver en lang garanti mod dårlig hæftning og afskalning. Du skal også sørge for at finde en film, som har en flot og glat overflade.

 

Sådan kan det bruges

 

Filmen til vinduerne bruges som regel på store vinduespartier, hvor solen står på det meste af dagen. Her kan man have behov for at skærme af mod solen. Filmen benyttes ofte ved vinduespartier, der vender direkte mod syd. Der findes flere former for film, som varierer i hvor meget de afskærmer. Det er således f.eks. reflekterende film, semireflekterende og ikke reflekterende film. Hvilken type man vælger, afhænger af hvor meget man vil holde solen og varmen fra solen ude. Hvis man har ruder, som er godt isoleret, kan det betyde at der kan blive utrolig varmt om sommeren. Her kan det være godt med film, som holder en stor del af varmen ude. Ellers kan det blive nærmest uudholdeligt at opholde sig i det rum.