En god og sund kost er vigtigt for din hest! Den rette opblanding af hestefoder er vigtigt for hesten sundhed og trivsel. Din hest er et stort, og kraftigt levende væsen. Den har brug for en varieret kost som er velegnet til lige præcis den. Ved at udarbejde en god foderplan, kan du nemt finde ud af hvilken slags kost der passer til din hest. Hvis du vil vide mere om hestefoder, så kan du klikke på linket.

En personlig foderplan.

En gennemtænkt og god foderplan kan man sætte sammen på mange forskellige måder.
Det er vigtigt at man tager hensyn til alle de forskellige behov ens hest kan have. Heste kan have meget forskellige behov.

I ens hest foderplan bør der tages højde for hesten køn, og størrelse. Der bør også tages hensyn til hvor meget arbejde og motion hesten får i løbet af dagen, og hvor meget opbevaring der er i opstaldningsstedet til diverse slag foder.

Hvis din hest har nogen former for fysiske problematikker, er det også en god idé at tage højde for dette i kosten. Heste er store komplicerede væsner med hver deres behov.

 

Brug din hests forudsætninger i valget om hestefoder.

Grovfoder, tilskud, steriotypier –

 

Det er meget vigtigt at bruge din hest forudsætninger som et grundlag for valget af hestefoder. For hopper der er i slutningen af deres drægtighed, og under deres diegivningsperiode er det ekstra vigtigt. I denne periode må man både tilgodese hoppens og føllets behov.
For unge heste, der fortsat vokser er behovet for en stor portion energi og protein vældig vigtigt. Man skal tænke på opbygning af muskler og en forudsætning for sund vækst.

 

Den rette blanding af grovfoder og tilskud er altafgørende for din hest velbefindende. Brug derfor din hests individuelle forudsætninger som et godt grundlag til valget af hestefoder.