Har du brug for flere penge mellem hænderne? På et eller andet tidspunkt opstår der noget således, at man har brug for et bestemt pengebeløb nu og her. Dette kan f.eks. være en uforudset regning eller en genstand som man er nødt til at købe. For tiden er det meget populært at benytte sig af kviklån, da man her låner et beskedent beløb. Hvis du skal bruge mere end et par tusind kr., så kan det bedst svare sig at optage et forbrugslån. Med denne lånetype er der typisk en længere løbetid samtidig med, at man kan låne et større pengebeløb. Som det ligger i ordet er forbrugslån går pengene typisk til forbrug, som f.eks. kan være en ny tørretumbler eller en rejse, der skal betales nu og her.

Giv dig god tid:

Det er en god ide, at du bruger tid på at finde den helt rigtige låneudbyder. Det skyldes, at der er forskel på hvad der indgår i lånebetingelserne. Den enkelte dansker har et bestemt behov, hvilket gør, at det kan variere hvilket slags forbrugslån, der er bedst til den enkelte. Lånebetingelserne indeholder bl.a. hvor meget man minimum kan låne samt hvad man maksimalt kan låne. Samtidig står der oplyst løbetid, rente, gebyrer, årlige omkostninger i procent og lignende. Du kan indtaste dit ønskede lån, hvorefter du vil kunne se hvad du skal afdrage med pr. måned, hvad renten er osv. Dette giver dig et reelt billede af, om du har råd til at kunne optage lånet. Forbrugslån har normalt en længere løbetid i forhold til andre lånetyper, da man kan låne mange flere penge. Ved at sammenligne låneudbydere kan du finde den låneudbyder, der kan give dig de bedste betingelser i forhold til hvad du bl.a. kan afdrage med.

Har du råd:

Det anbefales, at du gennemgår din økonomi og har styr på hvad lånebetingelserne indeholder, inden du sender en låneansøgning af sted. På denne måde undgår du at sige ja til noget, som du egentlig ikke kan overholde. Det går kun ud over dig selv hvis du ikke kan betale de lånte penge tilbage. Der kommer helt automatisk høje renter og gebyrer på lånet, så du i sidste ende skylder meget mere, end det beløb du startede med at låne.

Fordele ved online lån vs. banklån:

Udover at man kan optage et forbrugslån online, så er det også muligt at kunne optage sådan et lån i banken. Der er fordele og ulemper ved begge dele. I banken kan man typisk få en billigere rente således, at det samlede lån bliver billigere i forhold til hvis du optog det online. Til gengæld er det hurtigere at ansøge om et online lån, da låneprocessen er hurtig. Der går ikke særlig lang tid fra man har sendt låneansøgningen og til at pengene er på kontoen, hvis man er blevet godkendt som låner. Derudover bliver du ikke forhørt i hvorfor du vil optage lånet og hvad pengene skal bruges til. Låneudbyderne er ligeglade med hvad pengene bliver brugt til. De er kun interesseret i at lånebetingelserne bliver godkendt og at du ikke er registreret i RKI.