Tallerkenen bliver sat ind, lågen lukkes, minutterne indtastes og på nærmest magisk vis kommer dampende varm mad ud af den lille mikrobølgeovn. Efter at have foretaget den handling et par gange begynder mikroovnen at blive beskidt. Mange glemmer at rengøre deres mikrobølgeovn, da de efterfølgende blot sætter deres tallerken i opvaskemaskinen og glemmer alt om mikroovnen indtil de næste gang åbner lågen til det lille magiske kammer. Skidtet hober sig op og mikroovnen bliver mere og mere beskidt. Jo mere beskidt en den bliver, desto større og mere uoverkommelig virket det at få den ren igen. Men det problem kommer vi her med en løsning på.

Tips og tricks til en ren mikrobølgeovn

Faktisk er det slet ikke så svært at rengøre sådan en. Der findes et hav af gode råd til, hvordan du nemt og hurtigt får gjort den ren. Vi har samlet de tre bedste råd til, hvordan du får en ren og velduftende mikrobølgeovn uden fedt og madrester.

Tip nummer 1 – En våd klud
Varm en våd klud ved middelhøj varme i et minut i mikroovnen. Ifør dig handsker og brug efterfølgende den våde klud til at tørre den af. Skulle den ikke være helt ren, så giver du den bare samme tur igen, så skulle du gerne opnå et godt og ikke mindst rent resultat.

Tip nummer 2 – citronen
Sæt en skål -der kan tåle at varmen– fyldt halvt op med vand samt en halv citron ind i din mikrobølgeovn. Indstil den til at varme i 10 minutter. Tag skålen ud og tør indersiden af med en klud. Som resultat har du et rent og velduftendeovnrum.
Tip nummer 3 – Eddiken
Dette råd har samme fremgangsmåde som tip nummer tre. Dette råd går på, at man skal hælde en kop eddike og en kop vand i en skål, der kan tåle at komme i din mikrobølgeovn. Varm skålen og dens indhold i ca. 10 minutter og til sidst skulle dampen fra vandet og eddiken have opløst fedt og madrester, så den er lige til at tørre af.