Et hjem kan sige meget om hvem der bor i det, og begynder man at føle, at man trænger til at starte på en frisk – ja – så kan man også begynde at overveje, om huset ikke trænger til at blive frisket lidt op.

Her tales der ikke kun møbler, men man kan for eksempel have haft brug for, at der kom mere farve ind i ens liv, så hele hjemmet lyser op på ny og giver dig den glød, du har gået og manglet inde i dig.

Skab et nyt rum med gulvafslibning

Mens hjemmet er forudbestemt i form og størrelse, er det ikke ensbetydende med, at man ikke kan give et rum en følelse af at være ny. Her vil man ikke tale om indretningen, men i stedet væggene og gulvet.

Skal begge dele laves, så anbefales det at starte med væggene, give det en god klat maling eller find noget tapet, du kan se dig selv i. Når det kommer til gulvet derimod, så kan det være en større proces. Til at starte med kan du kigge efter et godt tilbud på god og grundig gulvafslibning. Gulvafslibningen vil udover at fjerne gammel lak, så du kan lakere gulvet på ny, det vil også jævne gulvet, så dine kommende møbler ikke står og vipper.

Den nye stil

Med rummet klar til indretning, så begynder spørgsmålet, om du er tilfreds med møblerne, du allerede har, om de selv skal istandsættes, eller om der skal nyt i. Når nu gulvet er blevet ordnet, kan du overveje, hvor meget af gulvet der skal dækkes til med et hyggeligt gulvtæppe til at holde varmen.

Gulvtæpper kan let give et godt spil med det opfriskede gulv, og sammen med nogle nye møbler giver det netop den tone, som du sikkert har gået og manglet.