Hvis du skal have en pumpe til at løse en opgave, så er der ofte mange forskellige muligheder at vælge imellem, men det kommer an på opgaven, hvilken som er bedst. Membranpumper er meget alsidige og kan benyttes i mange forskellige sammenhæng, se her.

Det er en meget kraftig, men stadigvæk skånsom pumpe. Derfor kan det benyttes i mange forskellige sammenhæng, og den kan flytte væsker eller materiale uanset om det er flydende eller tørt. Den har en særdeles god selvansugende egenskab som gør den anvendelig, også selvom den måtte løbe tør for materiale.

I fødevareindustrien har denne type af pumper efterhånden fundet sin plads. Den er god til transfer af væsker, men den stærke sugekraft gør at den faktisk kan flytte andre ting også. Har du fødevare som for eksempel nødder eller lignende som skal flyttes, så kan en membranpumpe muligvis være dit bedste valg. Så er du sikker på at materialet kommer sikkert fra det ene sted til det andet.

Din membranpumpe kan være lavet i mange forskellige slags materiale

Afhængig af hvad du skal bruge din pumpe til, kan det være relevant at kigge på hvilket materiale den er lavet af. Den kan for eksempel fås i støbejern eller rustfrit stål. Det er især en god ide hvis den skal være hårdfør. Det vil sige, den skal flytte noget meget drøjt materiale.

I langt de flest sammenhæng vil den opgave som pumperne skal udføre være forbundet med en konstant drift. Det vil sige den skal kører døgnet rundt, og nogle gange sågar hele året rundt alle firetyve timer af døgnet. Derfor er den lavet i meget få komponenter, så den både er hårdfør, men også meget nem at vedligeholde. Membranpumpen er altså i de fleste tilfælde et solidt valg.