Langt størstedelen af folk anser intelligenstests for at være en sjov lille ting. Du ved, det er sådan noget man tager, så får man at vide (forhåbentligt) at man er lidt klogere end alle de andre, griner lidt for sig selv og deler det og sine resultater på Facebook. Men når det kommer til intelligenstests er der faktisk en meget spændende videnskab bag det som virkelig kan give nogle resultater og effekter, du nok ikke lige havde regnet med. For intelligenstest siger jo, som navnet indikerer, noget om din intelligens. Men hvad din intelligens siger om dig kan også være en rigtig vigtig faktor at overveje, hvilket der er mange mennesker der normalt ikke gær. Der er nemlig visse adfærd og karaktertræk som er forbundet med forskellige niveauer af intelligens, og du kan få en stor indsigt i hvordan andre mennesker er ved blot, at få dem til at tage en meget kort intelligenstest. Du kan læse mere her: http://www.peopletestsystems.com/intelligenstest

Når det kommer til intelligenstests er der mange muligheder at vælge imellem, og visse af dem bærer visse fordele og ulemper. Ideen om intelligenstest startede da intelligenskvotienten blev opfundet tilbage i 1912 af William Stern, en tysk psykolog. Og siden da har det taget skikkelsen som den absolutte måde at måle folks intelligens på. Det er også derfor at stort set alle intelligenstests tager udgangspunkt i dem. Ikke kun fordi, at det er en meget anvendt standard, men også fordi, at det omsætter intelligens til simple tal man mere eller mindre kan måle således, at alle og enhver kan se på dem og forstå nogenlunde, hvad det egentlig er man kan forvente af en person med det tal. Men hvad er så formålet med intelligenstests io dag? Langt størstedelen af danskere har aldrig taget en ordentlig en, og det er helt forståeligt eftersom det ikke ligefrem er noget man ser hver dag, specielt fordi, at en rigtig test kræver nogle faciliteter og sind, som de fleste ikke har uddannet sig til. Det koster nemlig penge at få en rigtig test, og det er bare noget som de fleste danskere ikke har gjort, for de ser egentlig måske ikke værdien i det.

 

Men hvad er så værdien i en intelligenstest?

Som sagt ser danskerne ikke nødvendigvis den store værdi i en intelligenstest, og det er en skam for det kan faktisk have en rigtig stor værdi som man måske ikke helt er klar over. Det er nemlig sådan, at som sagt ovenfor, så kan en intelligenstest sige rigtig meget om forskellige personer. Og det er ikke kun interessant i måske konteksten af et personligt forhold, men det er også meget interessant at bruge i konteksten af en arbejdsplads. Du kan nemlig få en helt unik og yderst interessant indsigt i dine lederes og medarbejders styrkeområder. Med en People Test Logik kan du se hvordan de ville agere i forskellige situationer og måske endda vide hvad de selv ville gøre, før de rent faktisk gør det. Det er på mange måder fremtiden.