I dag bliver der bygget i stor stil, og kravene til nye boliger og bygninger stiger hele tiden. I forbindelse med nybyggeri, så er det altid svært at finde de rigtige firmaer til opgaven. Som med de fleste andre store opgaver, så skal der altid laves en korrekt plantegning. Dertil skal selve bygningen også opføres, hvilket også er et omfattende stykke arbejde. Netop denne proces kan være svær at overskue på egen hånd. Særligt uden erfaring. Derfor kan det være en fordel, at benytte sig af et firma, som udbyder totalentreprise eller en anden entrepriseform – Men hvad er det egentligt? Læs med her, og bliv klogere på totalentreprise og andre entrepriseformer.

Sådan fungerer totalentreprise

I forbindelse med nybyggeri og renoveringer, så er der oftest en stor mængde opgaver der skal løses. Disse bliver ofte fordelt ud på flere firmaer. Her skelnes der mellem flere former for entreprise. Vil du selv styre hele processen med at hyre diverse firmaer til opgaverne, så de pågældende firmaer skal snakke sammen, så er der tale om fagentreprise. Her er du altså en slags bygherre. Vælger du et specifik firma til byggeopgaven, så står dette firma for hele byggeopgaven. Dermed står det pågældende firma for at hyre alle deltagende firmaer i processen. Dette kaldes for hovedentreprise.

 

Hovedentreprise omfatter dog ikke beregninger, tegninger og andre opgaver i forbindelse med byggeri og renovering. Hvis disse opgaver skal indgå i hele byggeprojektet, så kaldes dette for totalentreprise. Netop denne form for entreprise er super smart, hvis du som kunde ønsker at et firma skal stå for samtlige ting i byggeprocessen. Så er der altid kun et firma, som der skal tages kontakt til, hvis noget skulle gå skævt. Denne form for entreprise udbydes af flere forskellige firmaer, og er mest benyttet til typehuse. Hvis du søger et firma der udbyder totalentreprise på Sjælland, så kan bl.a. Hedstrøm A/S Tømrer og Snedker hjælpe dig i denne forbindelse. Ønsker du et firma der udbyder denne entrepriseform i Jylland eller på Fyn, så er der også rig mulighed, for at finde et firma der.

Hvilken entrepriseform passer til mit byggeprojekt?

Dette spørgsmål stilles ofte, og det er meget individuelt hvilken form for entreprise, der passer til et givent byggeprojekt. Generelt bruges fagentreprise oftest til mindre opgaver i forbindelse med et byggeri. Dette kunne være et nyt tag, køkken eller lignende. Hovedentreprise benyttes derimod ofte til større byggemæssige opgaver i forbindelse med boligen som bad, unikke rum mv. Totalentreprise benyttes ofte til typehuse, som nævnt tidligere.

Dog er det svært at præcisere hvilken entrepriseform, som vil passe perfekt til netop dit byggeprojekt. Derfor er det altid en god idé, at tage kontakt til en fagkyndig, som kan rådgive dig i den forbindelse.