Navnet giver meget sig selv, da en fliserens er rens af fliserne på grunden. Med tiden bliver fliserne nemlig meget slidte og grimme, derfor er en fliserens noget man bør overveje nøje, hvis det er man har fliser i hjemmet. Fliserne kan nemlig gå fra at se slidte og beskidte ud, til næsten at ligne nogle nye fliser. Der bliver som regel også brugt midler, som sørger for, at fliserne fremover vil være modstandsdygtige. Her kan du læse meget mere om Dansk Fliserens.

Det miljøbevidste valg

De fleste forestiller sig ikke, at fliserens kan være miljøbevidst, da det omhandler kemikalier, som man benytter. Dog er der firmaer som har et fokus på, at de laver miljøbevidste løsninger til kunderne. Mange benytter nemlig så lidt kemikalier som muligt, samtidig med der benyttes renseprodukter, så man belaster miljøet mindst muligt. Kemikalierne er samtidig heller ikke sundhedsskadelige for dig eller medarbejderne.

Hvorfor bliver fliserne ramt af flisepest og alger?

Det er generelt, at man ser alger eller flisepest på fliser, da det bare er noget som kommer. Dog er der stor forskel på, hvor slemt man bliver ramt, da det afhænger af belægningen på fliserne. Det store problem med algerne er, at de vokser rigtig godt i vand og et vådt miljø. Det er blandt andet grunden til, at det er noget man ser så tit her i Danmark, da vejret varierer rigtig meget. Derfor er de overdækkede terrasser typisk mindre udsatte for alger, da de ikke bliver lige så fugtige. Solen og skygge vil samtidig også spille en rolle, da en terrasse i solen vil tørre markant hurtigere efter et regnvejr, derfor kan det være, at man skal overveje at overdække terrassen, hvis man vil mindske risikoen for problemer med algevækst på fliserne.

Rens og imprægnering har flere fordele

Den imprægnering som benyttes, giver fliserne en forsegling, som gør dem modstandsdygtige overfor alger, flisepest og andet, som man ikke ønsker på dem. De bliver samtidig vandafvisende og modstandsdygtige over for snavs og skidt. Det kommer ikke som en overraskelse, at vejret i Danmark er meget vådt og fugtigt, hvilket er grunden til, at man bør overveje fliserens og imprægnering. Det hjælper nemlig også på, at belægningens oprindelige farve bliver opfrisket, som samlet gør, at fliserne bliver meget pænere at se på. Fliserne bliver glatte, som faktisk kan være give farlige situationer, da man godt kan falde og slå sig på fliser som er glatte. Hvis man får imprægneret fliserne, er de ikke glatte, så derfor er det ikke kun noget som gør, at fliserne bliver flottere at se på og nemmere at holde rene, men de bliver også sikrere for dem, som færdes på fliserne. Hvis det er man har et ønske om, at man vil være sikker på, at man undgår algevækst, så er en rens og efterfølgende imprægnering nok til at sikre, at du ikke får algevækst på fliserne på terrassen. Derfor er det for mange rigtigt godt at investere i, da man også sikre flisernes fremtid.

Det økonomiske aspekt

Der vil for mange også være en gevinst på pengepungen, hvis man får imprægneret fliserne. Algevæksten vil nemlig i værste fald kunne resultere i frostsprængninger i fliserne, som forkorter deres levetid meget, samtidig med de bliver grimmere at se på.  Hvis belægningen eller fliserne bliver slidte og udsættes for frostsprængninger, så kan det blive dyrt, når man skal have nye fliser, eller hvis de skal opfriskes. Derfor vil det for mange være billigere, hvis de oftere vælger at få imprægneret og behandlet fliserne, så de fremstår flotte og nydelige år efter år, uden man oplever problemer.