Er man IT-ekspert og vil man gerne tiltrække og fastholde sine læsere på en digital blog er der flere ting det er vigtigt at huske på, når man skriver sine indlæg. Der findes i dag masser af hjemmesider og blogs hvor forbrugere kan finde råd og vejledning, og derfor kan man ikke bare regne med, at bloggen er selvkørende selvom indholdet er godt.

Folk er blevet meget mere kritiske nu om stunder, hvor det at søge information på nettet for længst er blevet hverdag for de fleste, og hvor en hel generation allerede er vokset op uden at kende til andet end nettet som primært opslagsværk. Derfor er det ekstra vigtigt, at man som skribent på en blog gør sig nogle tanker om hvordan og hvorfor man skriver, og ikke mindst om hvordan man bedst præsenterer sit indhold. Ellers er der aldrig langt til den næste blog for læseren, der blot skal bruge nogle enkelte klik på at komme videre.

Husk variation i emnerne

Det siger sig selv, at ingen gider læse om det samme igen og igen. Det er også begrænset, hvor mange gange man selv kan skrive noget fornuftigt om et emne man har behandlet tusind gange før. Selvfølgelig kan det lade sig gøre, at have en digital blog der mest kredser om et bestemt område inden for IT. Ingen kan skrive om alt, lige så lidt som man gentagende gange kan skrive interessant om den samme ting. Men derfor er det stadig vigtigt, at man husker at variere de præcise emner man tager fat i.

Det kan gøres på mange måder, og en populær strategi er for eksempel at have forskellige emner tilknyttet forskellige ugedage. En anden metode kan være at have en brevkasse, hvor læserne kan skrive ind med specifikke spørgsmål som man så besvarer i et blogindlæg. Begge ovenstående tip er med til at sikre, at man får en god og informativ digital blog.

 

Men variationen kan også skabes gennem typen af indlæg. Man kan således sagtens skrive flere gange i træk om det samme emne, hvis bare genren er forskellig. Eksempelvis kan man skrive en anmeldelse af en bestemt software den ene dag. Den næste dag kan man så skrive en baggrundsartikel om den type software, eller lave en sammenligning af forskellige produkter. Nyhedsartikler er endnu en måde man kan behandle et bestemt emne på.

Skriv til den rigtige målgruppe

Hvis man ved hvem man skriver til, er det naturligvis hundrede gange nemmere at tilpasse sin skrivestil, så man får de mest optimale blogindlæg ud af det. Derfor kan det godt betale sig, at bruge lidt ekstra tid på at undersøge hvem der læser med. Det kan selvfølgelig være svært at vide helt præcist, men her kan interaktive artikler være en rigtig god hjælp. Det vil sige, at man stiller spørgsmål til sine læsere, for eksempel om hvorfor de besøger en digital blog eller hvilke emner de kunne tænke sig at man tog fat i.