En del af at holde hus og have er fliserensning. Der er mange ting man selv kan gøre udenfor for at vedligeholde ens hjem og have.

Man kan selv klippe hækken, slå græsset, plante blomsterbede og meget mere. Men når man skal til at rense ens fliser så er det nok bedst med en professionel, som https://madsenstagrenovering.dk/fliserens/. Bor du i området omkring Randers og Århus, kan Madens tagrenovering give dig den rette hjælp. Ens fliser bliver renset bedst med det rette udstyr, og det har de professionelle jo. Så læs videre og lær hvordan fliserensning foregår.

Rensning

Selve fliserensningen foregår med vand. En kraftig stråle af vand med højt tryk bliver skudt ned på ens fliser. Alt det skidt som har sat på ens fliser bliver så skubbet af. Dette skidt er ofte mos, det fører så til mosbelagte fliser.

Mosbelagte fliser giver fliserne en grøn farve, der får ens bolig til at se uattraktiv ud. Alternativet hvis man ikke får en professionel ud med det rette udstyr, er at selv skulle være nede på knæ og skrubbe mos af de mosbelagte fliser. Det er vigtigt at ens fliser får en omgang fliserens med et par års mellemrum.

Imprægnering

Efter fliserne har fået en omgang fliserens, så bliver de imprægneret. Med en god omgang imprægnering så holder fliserensningen længere. Imprægneringen er et forebyggende middel og holder skidt som mos fra at sætte sig på fliserne.

Men imprægnering holder ikke for evigt. Efter nogle år så slider imprægneringen af, og mos og andet skidt begynder at sætte sig på fliserne igen. Hvis man får nogle professionelle ud så kan man nærmest garantere en god imprægnering. Efter nogle år når imprægneringen har slidt af, så starter man det hele forfra med en omgang fliserens igen.

Vedligholdelse

Hele pointen med at få en professionel ud og få ens fliser renset, og så få et lag af imprægnering er jo at det skal mindske vedligeholdesen af fliserne for en selv. Normalt når man selv tager sig af sine fliser, så skal man ned på knæ og rense dem.

Først skal man grave mos og skidt op mellem fliserne, og så skal man skrubbe selv fliserne ren fra mos og andet skidt. Men med professionel fliserens og imprægnering så bliver vedligeholdsen mindsket for en selv.

Imprægneringen skal nok holde i nogle år, så det er ikke noget man skal bekymre sig om.