Det er nærmest blevet en vanesag, at mange familier og enlige i landet har hunde som kæledyr. Dette skyldes både at de er klassificeret som menneskets bedste ven, men også fordi de er ét af de kæledyr, der kræver mindst pleje i hverdagstimerne, hvor man oftest er i skole eller på arbejde. Hunde har dog nogle specielle krav, der skal opfyldes for at deres dag er lykkelig og sund, her tænkes naturligvis både på foder, pleje og aktivering. Alt dette og meget mere kan man få hjælp til i Århus.

Langt de fleste hunde kræver ikke meget af deres menneskeforældre, så længe de får mad, bliver luftet og får lov at putte så er de for det meste glade, men i nogle særtilfælde kan det være nødvendigt at tage hånd om sine hunde fra hvalpestadiet, da de ellers kan udvikle uheldig adfærd. Her tænkes ikke kun på sikkerheden for andre i form af aggressiv adfærd, men også i forbindelse med hundens naturlige instinkter om at bide ting i stykker, hvilket kan være yderst ubelejligt for deres ejere, da det oftest går ud over sko og hjemmets møblement.

Generelle sundhedsbehandlinger til ens hunde

Som dyreejer er det vigtigt, at man engang imellem sørger for at ens hunde kommer til en dyreklinik, hvor de kan få et sundhedstjek. Modsat mennesker kan hunde ikke selv give udtryk for, at de er syge, har smerter eller føler ubehag over bestemte ting i deres hverdag og krop, derfor må man sørge for at de jævnligt får vacciner, tandtjek, pelspleje og andet, der kan være med til at sikre hundens trivsel. I forbindelse med behandling af hunde i Århus, tager personalet hånd om deres pelsede besøgende således at de kan føle sig trygge og i gode hænder.