Hvis du som så mange andre danskere har en travl og proppet hverdag, hvor den ene dag tager den anden, og hvor du sjældent føler, at du får luft til lige at komme oven på igen, så kan en racercykel være din løsning. Med en racercykel, også kaldet landevejscykel, får du nemlig både frihed og overskud samtidig med, at du får god motion. Racercyklen er den hurtigste cykel, da den er bygget til at kunne køre stærkt. Den har smalle dæk og det såkaldte ”gedebukkestyr”, der gør, at du kommer til at sidde i en foroverbøjet, behagelig og ikke mindst aerodynamisk stilling, når du cykler.

Hvorfor skal jeg købe en racercykel?

Der er mange gode grunde til at købe en racercykel. Det er en sjov og sund måde at få god motion på, når du kører de længere ture i din fritid. Hvis du kører sammen med en makker eller på et træningshold, får du både snakket og været social, og så tikker kilometerne altså hurtigt ind på cykelcomputeren, og du får forbrændt godt med kalorier. Derved kan du altså gøre den hårde træning til en del af din hverdag samtidig med, at du har det fedt.

En anden grund til, at du skal købe en racercykel er, hvis du kunne tænke dig at pendle på cykel frem og tilbage til arbejde. Hvis du i forvejen cykler og har lidt længere vej, kan du med en racercykel spare utrolig meget tid, da racercyklen vil være et hurtigere alternativ. Hvis du derimod tager offentlig transport eller kører bil hver dag, kan du bytte transportmidlet ud med en racercykel. Hermed kan du gøre din transporttid både sundere, billigere og til en daglig træning. Ofte tager det tidsmæssigt ikke meget længere at cykle end at tage bus/tog eller bil.

Hvilken racercykel skal jeg købe?

Der findes et utal af racercykler for alverdens forskellige producenter i dag. De findes i alle farver, prisklasser og modeller. Derfor er det vigtigt at undersøge markedet for at finde den cykel, der passer lige netop dig. For at finde lige netop den racercykel, der passer til dig og dine behov, er der nogle vigtige ting som, man skal forholde sig til.

Det vigtigste er prisen. Racercykler findes i alle prisklasser alt efter mærke, materiale og udstyr. Derfor skal du ligge et budget for, hvor meget du kan bruge på cyklen. For at komme nærmere den pris, du søger, kan du kigge på nogle af de valg, som man skal tage stilling til, når man skal købe ny racercykel.

Aluminium eller karbon

I gamle dage blev alle cykler enten lavet af stål eller aluminium. I dag fås racercykler i to forskellige materialer, nemlig aluminium eller karbon. Karbon, også kaldet kulfiber, er cyklerne i den højere prisklasse, mens de billigere cykler er lavet af aluminium. Karbon er lettere og mere stødabsorberende end aluminium, og derfor er det også et ”hurtigere” materiale. Som hovedregel ligger grænsen mellem aluminium og karbon på omkring 15 tusind kroner. Dog svinger dette en del afhængig af mærke og model.

Bremseklodser eller skivebremser

Det nyeste skud på stammen indenfor racercykler er skivebremser. De seneste par år er flere og flere producenter begyndt at lave racercykler med skivebremser, også kaldet disc bremser. Skivebremser kommer fra mountainbike sporten, men da mange mener, at de har en bedre bremseevne, så er de altså på vej ind på markedet for racercykler. Det vigtigste du skal tage stilling til som motionist er dog udseendet, da netop bremserne er meget markante på racercyklen.

I sidste ende handler det altså om, at du finder en racercykel indenfor dit budget, som du godt kan lide. Dette faktum giver nemlig et mærkbart boost for det fleste. Du kan se et stort udvalg af racercykler lige her.