Kan du huske, da du gik i folkeskolen, hvor læreren tegnede med kridt på tavlen? Dette er heldigvis på retur og ind er whiteboard tavlen kommet. Denne giver mange flere muligheder, og så er den meget mere praktisk og moderne at se på. Har I endnu ikke en whiteboard tavle i virksomheden, så prøv at læs med videre her, hvor du kan blive klogere på, hvad en whiteboard tavle kan gøre for jer.

Hvorfor investere i en whiteboard tavle?

En whiteboard tavle har mange positive sider:

  • Hold styr på vigtige datoer og tider
  • Notér vigtige ting
  • Støtteredskab til fremlæggelser

Det kan være rart at have vigtige deadlines eller datoer fremme, så man kan se på dem hele tiden. Det kan eksempelvis være, at kollegaerne arbejder i temas og har deres individuelle deadlines skrevet op. Derved ved de øvrige temas, hvornår der er ekstra meget pres på kollegaerne, hvis man arbejder sammen på tværs af afdelinger eller teams. Det kan også være, at en medarbejder har fri en dag, og det derfor står noteret, så de andre ved hvornår de ikke kan regne med hjælp til arbejdsopgaver fra vedkommende.

Det er også rigtigt godt at notere vigtige ting på en whiteboard tavle. Det kan være alt fra små ting, der skal huskes i løbet af dagen til løsninger på tidligere opgaver, som skal foretages igen. Ved at have skrevet de små ting ned, så bliver det nemmere at udføre opgaverne, og man skal ikke rode rundt i et notes hæfte eller gå og huske på tingene.

Moodboard – det magnetiske whiteboard

Du kan også vælge et moodboard, som er magnetisk. Her kan du ud over at skrive hænge små sedler og andet op ved hjælp af små magneter. Dette er smart, når du skal have vigtige papirer synligt fremme, eller hvis du arbejder med noget kreativt, som du skal kunne flytte rundt på uden at viske ud og skrive det på ny.

Det allerbedste ved en whiteboard tavle er uden tvivl dens virkning, når der skal holdes møder eller fremlægges nye projekter, salgsstrategier og meget mere. Ved at tegn på whiteboardet mens du fremlægger, så giver det din fremlæggelse mere liv, hvilket gør det nemmere at fange de tilhørendes interesse. Samtidig er det nemmere at forklare noget, når du kan tegne det visuelt samtidig frem for blot at fortælle eller have et færdigt billede.

Det er også et fantastisk redskab, når du skal interagere med dine tilhørere – eksempelvis hvis I skal lave en brainstorming. Her kan alle se alle forslagene, mens de kreeres, hvilket kan være med til at engagere de tilhørende mere i processen, og så danner det et meget bedre overblik, end hvis folk skulle huske på, hvad der allerede var blevet sagt. En whiteboard tavle kan derfor være nyttig til rigtig mange ting i virksomheden, og det findes i mange forskellige størrelser, så der er helt sikkert også et, der passer til dit kontor eller jeres mødelokale. De kan købes til fordelagtige priser online.