Det er sommer i Danmark og vejret er skønt. Solen skinner og det dejlige vejr vil ingen ende få. Og selvom der indimellem kommer en regnbyge forbi, er tagrender nok det sidste du har på tankerne. Men det er vigtigt at få kigget på rensning af tagrender inden det bliver for sent. Tilstoppede tagrender kan hurtigt give et utal af problemer, som man ellers nemt kunne have undgået. Læs mere her i artiklen om, hvorfor det er vigtigt, at du får sørget for rensning af tagrender.

Stoppede tagrender kan føre til fugtskader

Hvis tagrenderne er stoppede til af ting som mos, grene eller blade, kan de ikke føre vandet ordentlig væk fra taget og ned i nedløbsrørene. Dette fører til, at vandet vil løbe ned ad murværket, eller i værste tilfælde vil sive ind på loftet. Dette kan give store fugtskader, og kan både fremme råd i konstruktionen og give bedre vækstvilkår for skimmelsvamp. Hvis vandet løber ned af murværket, kan det give skader som skjolder på ydersiden af muren, fugeskader, afskalning af pudslaget og sætningsskader i murværket. Alle disse skader skyldes for meget fugt i murværket. Derfor kan det altid betale sig at få en rensning af tagrenderne i dit hus. Og selvom en rensning af tagrender ikke lige er det, man går og drømmer om at bruge penge på, så kan det i det store hele altid betale sig. Fugtskaderne som vandet kan medføre, kan nemlig hurtigt løbe op i nogle meget store summer. Det kan altså også betale sig økonomisk med en rensning af tagrender.

Rensning af tagrender kan give et bedre indeklima

Det lyder måske mærkeligt, at dine tagrender kan have noget at gøre med dit indeklima. Men faktisk kan tilstoppede tagrender potentielt have stor betydning for dit indeklima. For udover skaderne, der er dårlige for murværket og ser grimme ud, kan vand, der siver ind i huset, også give meget større risiko for at huset udvikler skimmelsvamp. Og skimmelsvamp er ikke kun dårligt for huset, det er også svært sundhedsskadeligt. En rensning af tagrender kan i langt de fleste tilfælde forhindre vandet i at sive ind i huset og skabe fugtskader.

Du slipper for problemer med forsikringen

Et andet potentielt problem, der ikke direkte har noget med vejret at gøre, er din forsikring. Når du forsikrer dit hus, kan forsikringen finde på at sende en person ud til at inspicere, om du passer godt nok på dit hus. Hvis han eller hun finder tilstoppede tagrender, kan det give problemer med forsikringen, da sandsynligheden for vandskader dermed stiger. Dette kan føre til, at du skal betale en forhøjet forsikringspræmie, eller alternativt kan det føre til, at du ikke får lige så meget erstatning for skader, der er relateret til eller bliver forværret af indtrængende fugt. Så også i forbindelse med forsikringen kan det betale sig at få arrangeret i rensning af tagrender – både i økonomisk og i forhold til din sikkerhed.