Det er vigtigt, at man passer godt på sin hud, når man er ude i solen. I Danmark er temperaturen også begyndt at stige, og vi har varmere og længere sommer, og det gør det kun endnu mere vigtigt, at man sørger for at passe på sig selv og sin hud, når det er sommer. Det bedste, man kan gøre for at passe på sin hud, er, at man sørger for solafskærmning. Det kan i hvert fald være en god idé at sørge for det i ansigtet, da man også nemmere kan udvikle rynker i en hud, der har modtaget meget sol.

Få en markise i haven

Det kan være, at du ikke lige kan genkende ordet ”markise”. Men du ved med garanti, hvad det er. Du har måske engang set et hus, hvor man kunne folde en slags solafskærmning frem fra huset. En markise er nemlig typisk fastsat på huset, og herfra kan med oftes med motor folde den ud, så man danner skygge i haven. Find god solafskærmning og få lækker skygge i haven.

Skygge er ikke kun for sundheden

Men der kan også være andre grunde til, at man har lyst til at skabe skygge i en form for solafskærmning. Det kan f.eks. være, at man godt kan lide at sidde og læse en bog udenfor, eller det kan være, at man har hjemmearbejde, eller er studerende, hvor man skal lave lektier. Det er alt sammen noget, der kan være svært at gøre, hvis man skal sidde i solen. Det kan også være en grund til, at det er smart med solafskærmning i haven.

Brug solhat eller kasket

Du kan med fordel også kigge efter en kasket eller en solhat, hvis du er interesseret i at skabe solafskærmning for sit ansigt, når du er ude. Det kan være, at du kan finde noget, der passer til dig. Ellers er det klart, at man også kan komme langt med solcreme. Men når man skal beskytte huden for sol, så er det klart, at det bedste man kan gøre, er at afskærme sig fra den.

Hav altid en solcreme i tasken om sommeren

Kender du det med, at man står op, kigger ud og det ser ikke ud til, at det bliver en varm på. Men pludselig, mens du er i skole, på universitetet, på arbejder eller laver noget med dine venner udenfor, så begynder solen at skinne. Det danske vejr kan være uforudsigeligt, og derfor er det altid en god idé, at man har en solcreme med i tasken, når det er sommer.

Har du glemt solcremen?

Hvis du har glemt solcremen, så kan det være en god idé, at du forsøger at dække kroppen med noget tøj. Ellers kan det være, at du kan finde et supermarked i nærheden, hvor du kan købe noget solcreme, så det ikke bliver for varmt med for meget tøj på. Det kan også være, at du kan spørge rundt omkring. Måske er der andre, som er forberedt og har husket solcremen?