Man skal gøre sig meget umage når man vælger nye badmintonsko, for der kan være meget hjælp at hente i en rigtig god sko. Derfor er det helt vildt vigtigt at man gider at bruge tid og ressourcer på at finde den rigtige sko. Hvis man ikke gider at gå helt galt i byen, når man vælger sko, så kan det være en rigtig god idé at gå efter et af de mærker som leverer badmintonsko til nogle af de bedste spillere i verden. Her er der tale om sko fra Yonex, Mixuno, Asics og danske Forza. De leverer alle sko i absolut topklasse.

 

Hvad er vigtigt i en god sko?

Som med alt andet fodtøj så kan man ikke komme uden om pasformen. Pasformen er utrolig vigtig. På dette punkt snakker man altid om to differentieret pasformer, en smal og en normal. De fleste badmintonspillere har en tendens til at vurdere de har brede fødder og de af denne årsag skal købe en ekstra bred sko til badminton, men faktisk skal man ikke bekymre sig så meget om en bred fod, jeg vil faktisk våge den påstand at langt de fleste der mener de har en bred fod rent faktisk har en almindelig fod. Hvis man har brede fødder vil skoen blot strække sig og forme sig efter foden, så det er langt fra et så stort problem. Der hvor der er en udfordring er når man som spiller har fødder der er smalle. Med de mange løb fra side til side hvor skoen optimal set skal sidde tæt til og derfor er det nødvendigt at man ikke kan glide fra side til side i dem. Så hvis man har smalle fødder er det ekstra vigtigt at man køber en badmintonsko der også er udstyret med en smal form, ellers vil man have en højere chance for at vride over og man bliver sløv på banen, fordi fødderne vil glide fra side til side inde i skoen.

 

Åndbarhed øger din komfort

Åndbarhed er derudover meget betydelig funktion hos en badmintonsko, da du afgiver sved ved deres fødder helt vildt meget ved fysisk bevægelse. Derfor er det betydeligt at stykket oven af en badmintonsko er åndbar og kan sørge for at sveden kan bortdampe. Hvis folk ikke kan komme af med sveden eller noget af væsken kan man risikere at glide rundt i badmintonskoen og påføre sig skader. En anden katastrofal ting ved at folk ikke kan afhjælpe væsken, kan være at skoen kan komme til at afgive lugte med tiden, og dette giver en lidt løjerlig kombination med badmintontøjet der typisk befinder sig ved siden af badmintonskoene i tasken til og fra træning. Af denne årsag er det meget vigtigt at huske at benytte en badmintonsko som muliggør at sveden fordamper så ens fødder ikke kommer til at dampe ved kamp.

 

Ej at forglemme det vigtigste

Den mest nødvendige ingredienser i et par badmintonsko er stabiliteten, da man næsten altid løber med retningsskift 70 % af tiden. Hvilket stiller store krav til det forreste af foden på et par badmintonsko, på grund af man ligger hoveddelen af deres vægt på den yderste del af foden når man skal ændre retning sidevejs på en bane. Der vil være forskellige ting til at lave stabilitet når man tænker badmintonsko, en af de hyppigst benyttede er at påsætte en lille forstærkning på den ydre side af det forreste af skoen der tilføjer mere stabilitet fra sålen og op til overdelen. En af de andre måder er at gøre det øverste af skoen mere ufleksibel på ydersiden, men dette kan også munde ud i et par sko som kan fremstå mindre komfortable at have på når man spiller, derfor er denne metode ikke brugt så tit.

 

Du kan læse meget mere om badmintonsko hos: sport-net.dk