Du bør overveje styrker, svagheder og spillestil først

En badmintonketcher er det mest betydningsfulde udstyr du skal anvende som badmintonudøver, på denne måde er det virkelig betydningsfuldt at man får en ketcher, der passer til både din stil og ens niveau. Der er gevaldig forskel på de forskellige producenter af badmintonketcher og i denne henseende er det godt at du gør dig klart hvad der er dine svagheder og styrker som badmintonspiller, før du investerer i en ny badmintonketcher.

 

Dansk super mærke er blandt toppen af udbydere på markedet.

badmintonketcher
badmintonketcher

I gennem de seneste par år har Forza badmintonketcher forandret sig og placeres nu i den absolutte verdenstop når det kommer til kvalitet. De spilmæssige egenskaber har der aldrig været tvivl om, men i starten var der fra det danske mærke mere opmærksomhed på de mindre kostlige badmintonketcher. De seneste par år har haft vægt på at fabrikere Forza badmintonketcher ud fra de topprofessionelle spillere. Til trods for at der har været fokuseret på badmintonketcher til verdenseliten har Forza stadig fokus på de udøvere, som er mange af og det er dem, der findes verdenseliten. Hovedsageligt i Danmark, hvor vi har flotte sædvaner med badminton, og der lægges et stort fokus på kompetencer i den basale træning. På dette område findes alle gode Forza badmintonketcher med forskellige stivheder af skaftet, så den mere rutinerede udøvere have det samme gode ramme, imidlertid med et mindre stift skaft, så man har mulighed for ideal fart fra ens slag uden at være blandt de professionelle. Den bedst bekendte model er Forza Power typen, som titlen hentyder er en ketcher med vægten placeret i hovedet type. Her er der er fokuseret på de svære angrebsslag og stabilitet i hele svinget. Sædvanlig er skaftet hærdet med Kevlar, der også anvendes i rumfærger på grund af den høje kraft og endda utrolige fleksibilitet. Rammen er fremstillet en kende mere solidt med en lidt støre ramme for bedre stabilitet. Denne mærke af Forza badmintonketcher er fremstillet til udøveren, som tilstræber at presse konkurrenten defensiv ned med hårde angrebsslag. En anden Forza badmintonketcher type er Precision modelen, som efterfølger efter den virkelig populære Titanium type. Forza Precision besidder en neutral vægtfordeling, der er en type af badmintonketcher, som eskalerer meget for nørværende fordi flere og flere spillere vil have en ketcher, der såvel er brugbar i det jævne udfordringer, men også overfører ekstra fart i de tunge slag. Stellet er bedre med titanium for at styrke præcision i et hvert kampe og bedre touch ved f.eks. korte bolde. Her kan modelen også fås med anderledes stivheder af håndtaget og i denne henseende er det lettere som spiller at få føjeagtighed kombineret med power fra håndtaget. Tredje slags fra Forza er Light modelen, som er en hovedlet mærke, der retter sig til spilleren der lyster ekstrem hurtig reaktion og som ikke ønsker super ekstra kraft. Det er den mindst anvendte type, da , som udelukkende vil have hurtig reaktion i deres Forza badmintonketcher. Tilsvarende i de andre serier produceres forskellige stivheder af håndtaget, så der kan være begrænset kraft at bruge, hvis du anvender en hovedletForza badmintonketcher.

 

Hvorfor er fleksibilitet og vægt i ketcheren vigtig?

Hvis du ikke svinger så kraftfuldt er det derfor et medium eller særdels fleksibelt skaft, man er nødsaget til at erhverve sig badmintonketcher ud fra. Det mere fleksible skaft vil føre til samme virkning for en øvet udøver som det hårde skaft gør for en topspiller. Derfor er det meget vigtigt at reflektere over hvor ferm man er ift de elitespillere i verden, som anvender med ikke fleksibelt skaft i deres badmintonketcher. Alligevel er det også betydeligt ikke at købe en ketcher med et meget blødt skaft, idet det ikke vil rette sig ud igen når der er kontakt med bolden og af disse årsager kan man få kraftløse høje unøjagtige bolde. Hermed skal de fleste udøvere anvende et medium-stift skaft. En anden ting der er virkelig betydningsfuldt for hvorledes du præsterer og hvilke fordele du forekommer ved din badmintonketcher er vægtfordelingen i denne. Der findes flere differentieret vægtfordelinger når vi kigger på badmintonketcher. Den mest brugte er hovedtung vægtfordeling. Her er, benævnelsen antyder, vægten i ketcheren lagt mod toppen. Det er ikke enstydende med ketcheren vejer mere modsat andre badmintonketcher, det er kun kombinationen af vægten, der laver ketcheren hovedtung. Fortrinnet ved en hovedtung ketcher er, at den hjælper til med fuld kraft. Jo mere kraft man kan ilægge fjerbolden, jo mere fart kan der videregives til bolden.

 

 

Du kan undersøge mere om badmintonketcher på badmintonketcher.dk