Vi vil alle sammen gerne præstere bedre, når vi løber på banen i håndbold – og med god grund. Jo bedre vi præsterer, desto mere får vi ud af at spille. En god måde at forbedre dit spil på, er ved at investere i kompressionstights. Kompressionstights vil nemlig gøre, at du har mulighed for at løbe bedre, ligesom at du hurtigere kan få pusten igen.

Screenshot_1

At få pusten igen hurtigt er vigtigt i håndbold, hvor du måske kun har ti sekunders pause, inden at modstanderen begynder at ligge pres på jeres forsvar. Kompressionstights har også andre gode fordele, såsom at de kan være med til at forebygge skader, hvilket er godt i en kontaktsport som håndbold, hvor mange får skader fordi at de bevæger deres muskler forkert.

De fem råd til kompressionstights

De fem råd er som følger:

  1. Skriv dine behov ned. Du skal finde ud af hvor meget du forventer af dine kompressionstights. Dette afhænger af din plads på håndboldbanen, da en fløj måske har behov for andre kompressionstights end hvad en stregspiller har.
  2. Find 3 sælgere af kompressionstights. Det er altid godt at have nogle sælgere, som du kan sammenligne hinanden med. Det anbefales at du køber dine kompressionstights på internettet, da du har mulighed for at få dem til en lavere pris. Du kan dog vælge først at gå ned i en sportsbutik og kigge på de kompressionstights du gerne vil købe. På denne måde får du også set det produkt du køber, og ved hvad du får med posten om et par dage.
  3. Køb dine kompressionstights i den rigtige størrelse. Når de kommer til kompressionstights findes der nogle forskellige størrelser, og er det første gang du skal købe disse tights, kan det godt være svært at finde ud af.
  4. Få hjælp af en der allerede har kompressionstights. Dette kan man næsten sige, uanset hvilket produkt det er du gerne vil købe – men det er en meget god idé, at få hjælp af en ekspert. En ekspert, som har prøvet og før købt kompressionstights ved meget mere om dem, end det du kan læse dig frem til på internettet. Tag derfor kontakt til en, uanset om det er en sælger eller ej. Selvom en sælger gerne vil sælge til dig, er de også mennesker, og ved at de kommer længst, ved at give dig en god kundeservice.
  5. Køb til den rette pris. Dette råd minder meget om råd nr. 2. Det er dog meget vigtigt, at du køber til den helt rigtige pris, da der kan være mange penge at spare. Køber du ved en virtuel butik (en webshop), har du mulighed for at finde en webshop der har tilbud.

Kompressionstights virker forskelligt fra person til person

Det er ikke alle kompressionstights, som virker lige effektivt. Effektivitet afhænger af hvilken person du er, og du vil derfor ikke nødvendigvis kunne mærke det samme, som din ven gjorde. Omvendt vil din ven måske heller ikke kunne mærke det samme som du gør.

Der har været meget tvivl om hvorvidt kompressionstights virker. Det korte svar er, at de virker – både fysisk, men også mentalt. Når folk tager kompressionstights på, forventer de at der sker en forbedring, og de vil derfor kunne presse deres krop mere end de gør.

Det er blevet bevist, at kompressionstights er med til at øge ens blodomløb, hvilket gør at dine muskler får mere ilt og mere næring, som er nødvendigt for at holde dem kørende. Ligeledes vil blodet fjerne mælkesyren hurtigere, således at du ikke kan mærke at dine muskler bliver trætte på samme måde.